Grama Design
Anette i stentøjsproduktionen
Anette i vores stentøjsproduktion

Så er vi tilbage på kontoret efter at have været i Vietnam, hvor vi har været ude og se nogle af alle de mange varer, som snart bliver afsendt, for at kunne lande i butikkerne i foråret 2017.

Samtidig har vi været ude og finde en masse spændende varer til 2018 sæsonen. For nogle er en havekrukke måske en havekrukke, men hvert år bliver vi overrasket over hvor mange nye og spændende varer, vi finder. Anette har til 2018 designet rigtig mange nye krukker selv, men vi har også fundet nogle flotte designs i Vietnam, som vi har modificeret, så de passer til den skandinaviske stil med rene og enkle linjer.

Nedenfor finder du lidt stemningsbilleder fra nogle af vores produktioner.

Haven følger moden i indretningen

Folk spørger tit, hvordan vi ved, hvad der kommer til at sælge godt, når det gælder indretningen af vores uderum. Faktisk følger havemoden trenden i boligindretningen. Den eneste forskel er, at der tit går et par år, før moden fra vores boligindretning når ud i haven. Når man handler med havekrukker er dette rigtig godt, da vi allerede her i efteråret 2016 vælger sortimentet til foråret 2018.

En lang proces

Grunden til at vi allerede nu i efteråret 2016 er nødt til at vælge sortiment til 2018 skyldes flere forskellige ting.

Bl.a. tager det tid at lave forme til de nye designs. Når formene er lavet, skal der produceres vareprøver. Det tager 8-12 uger, hvilket betyder at vareprøverne er klar i april 2017. Herefter er vi i Vietnam igen og se alle de nye varer og tage billeder til vores katalog for 2018.

Herefter pakkes alle vareprøver ned og sendes til Danmark, hvor de ankommer i starten af juli. I august har vi alle varerne med på vores In-House messe, hvor havecentrene kommer ned og vælger deres nye sortiment til 2018.

Herefter sættes deres ordre i produktion. Den normale produktionstid på 8-12 uger er i efteråret ofte noget længere, da alle produktionerne på dette tidspunkt er fyldt op. Det betyder, at de første varer er færdigproduceret og klar til at blive afskibet i december 2017, og dermed ankommer til de første kunder i februar 2018.