Grama Design
Grama Design - årets havetendens

Årets havetendens 2016: Din have skal være sund og bæredygtig

Mens moden dikteres i Milano og Paris, bestemmes havetendensen i London til verdensudstillingen Chelsea Flower Show. Det skriver Malte Abildgaard Christensen fra Bolius på Voresvilla.dk.

Ligesom moden skifter, skifter den måde vi indretter vores haver på også, og ikke mindst dikteres den af Chelsea Flower Show, som har stor indflydelse på, hvordan vores haver ser ud i fremtiden.
Ifølge Malte Abildgaard Christensen er det i 2016 især farvede stauder, kaktusser, store træer og teknologien som vinder indpas.

Skal du være med på noderne, skal du anvende spiselige urter, der gavner dit helbred og evt. anvende tørketålende planter, så du kan mindske havens vandforbrug. Fordi vi generelt lever i en tid, hvor sundhed og klima fylder i debatten, så indgår det også i vores overvejelser omkring haven”, siger fageksperten ifølge Malte Abildgaard Christensen.

Bæredygtige terracotta krukker

Mange kan godt lide at plante i krukker – ikke kun sommerblomster men også krydderurter og grøntsager, da det er en nem måde at skabe små hyggelige områder i haven. Samtidig giver det en fleksibilitet, da du nem kan omarrangere dine krukker. Ønsker du at have fokus på bæredygtighed i dit valg af krukker, så er terracotta krukker fra Grama Design oplagte. Leret krukkerne er produceret af, er et naturmateriale, som du roligt kan plante dine grøntsager og krydderurter i, ligesom de er bæredygtigt produceret.

En anden tendens som også kunne ses på Chelsea Flower Show er, at stue og havelivet i højere og højere grad smelter sammen. Denne tendens går også igen inden for havekrukker, hvor vi ser den rå stil fra boligindretning flytte med ud i haven. Er du til den rå stil, kan vi derfor anbefale vores store black soil krukker og lava stentøj.